Timjan

TIMJAN

Bakgrund

Timjan är en gammal kryddväxt som främst odlas i Asien och Europa och i Sverige finns två vilda sorter. Den har använts både som kryddväxt och medicinalväxt och tros även skydda mot onda andar.

Skötsel

Timjan är en lättodlad och tålig växt som ger stor skörd. Örten trivs i sol och är flerårig.

Skörd

Bladen och kvistarna från timjan skördas och kan användas färska, torkas och frysas.

Användning

Timjan är en av våra mest använda kryddörter. Den används i allehanda rätter som korv, soppor, potatisrätter och tillsammans med ost men också med vilt och fisk.

Timjan - "Vanlig"

Timjan - "Vanlig"

Timjan har små, spetsiga, gröna blad och smakar och doftar på ett tydligt och specifikt sätt. Frösådd på Kabbarp Trädgård.

Timjan - Citron*

Timjan - Citron*

Citrontimjan har små äggrunda blad i grönt och gult och doftar tydligt av citron. Sticklingsförökad på Kabbarp Trädgård från egna moderplantor.


* Säsongsprodukt - Tillgänglig endast på sommarhalvåret

Scroll to top