Kabbarps Trädgård

Smakupplevelse och tradition

Vår odling

Att odla ekologiska kryddor och sallater är ett hantverk och det kan vi!

Vår odling är ca 8 300 m² stor och delar av odlingen pågår i roulettsystem. Roulettesystem innebär odling i två våningar vilket gör att vi optimerar vår odlingsyta och sparar energi.

Vi köper endast KRAV certifierade fröer och vår ekologiska jord har vi skapat genom att vi tagit fram ett eget recept där huvudingredienserna är svensk torv, kompost och organiska gödselmedel.

Efter sådd får våra plantor gro och växa sig stora och kraftiga genom att vi dagligen styr ljus, värme och näring utifrån plantornas status. Alla våra plantor ställs med brett avstånd, allt för de ska få bästa förutsättningar att utvecklas.

Alla moment i produktionen görs manuellt vilket vi ser som en förutsättning för att leverera kryddor av bästa kvalitet.  

Från sådd till leveransklar planta tar det ca 6-10 veckor beroende på årstid och produkt.

Vi har enbart biologisk bekämpning vilket innebär att vi använder nyttiga levande organismer för att bekämpa eventuella sjukdomar och skadegörare.  

Kryddorna och sallaten paketeras alltid för hand samma dag som de lämnar oss och distribueras till våra kunder.

Det är vi som är Kabbarps Trädgård

Kabbarps Trädgård ägs av familjen Bertland.

Våren 2020 tog vi, Anna och Daniel Bertland över verksamheten. Anna är VD i Classicum AB och Daniel har lång erfarenhet från fastighets- och företagsutveckling.

Vår vision är att fortsätta utveckla odlingen av hållbara ekologiska kryddor och sallater och att fler ska få njuta av den smakupplevelse som lokalproducerade grödor innebär.

Vi brinner för hälsosam och god mat och vi vill fortsätta vara den lokala odlaren med distribution i södra Sverige.

Vi är måna om den värld vi lever i och tycker det är viktigt att odla på ett hållbart sätt och att kryddorna distribueras miljöeffektivt till våra kunder.  

Vi har stor framtidstro och vi är stolta över våra kryddor och sallater, det odlingshantverk vi skapar, de smakupplevelser vi levererar – med ett hållbart perspektiv. Detta gör vi tillsammans med våra 18 hängivna medarbetare på Kabbarps Trädgård.

Anna och Daniel med personal

Scroll to top