Persilja

Bakgrund

Persilja är en tvåårig växt som blommar andra året

Skötsel

Persilja trivs ljust, klarar minusgrader och är tålig. Jorden bör hållas lätt fuktig.

Skörd

Stjälkar och kvistar skördas efter behov och vid anrättning av grytor och liknande kan även stamdelar användas.

Användning

Persilja är en ört som kan användas i många olika rätter.  Undvik att tillaga de färska bladen och tillsätt dem efter tillagning så blir smakupplevelsen bäst. Persilja kan användas till många olika rätter som pastarätter, grytor, i vitlökssmör, risotto både för sin smak och sitt utseende. Persilja används också i sallader som tabouleh och i pesto.

Persilja - Krusbladig

Persilja - Krusbladig

Krusbladig persilja har gröna, krusiga, karakteristiska blad. Den har en mild och karakteristisk smak och användas i stora mängder. Frösådd på Kabbarps Trädgård.

Persilja - slätbladig

Persilja - slätbladig

Slätbladig persilja har gröna, flikiga  blad och en mild och karakteristisk smak. Frösådd på Kabbarps Trädgård.

Scroll to top