OBS!!!

Vi har slutat att odla blommor.
Texter och bilder är endast för information.

All information och alla bilder på hemsidan är skyddade av copyright och  upphovsrätt och får endast användas efter vårt uttryckliga godkännande.

Tulpanpelargon

Tulpanpelargonen introducerades i USA 1966 av Robert och Ralph Andrea som hittade dessa sorter i olika Fiat-sorter. Först 20 år senare introducerades de i Europa.

Namnet har de fått från blommorna som är tulpanformade, kronbladen är mycket mörkare på insidan och bladverket är krispigt. Sorterna finns både som kraftigväxande och svagväxande, gemensamt är att de är blomrika. De trivs och utvecklas bäst i ett skyddat läge.

Carmen Andrea
Sörgårdens Pelargoner 2006. Enkla mörkt röda blommor i en fantastiskt vacker nyans. Kraftigvuxen. Hittades av vår härliga medarbetare Johan som en sport på Sörgården 2006, lanserad 2009.

Emma från Bengtsbo
Ljuvligt ljusrosa blommor, med kraftig tillväxt. Hittad på Bengtsbo Handelsträdgård i en Mårbacka och döpt efter deras dotter Emma, 2002. Rekommenderas!

Happy Birthday
Härligt ceriserosa blommor, med ett kompakt växtsätt.

Lilian Andrea
Mörkt lilaröda blommor som är starkt kupade. Sorten hittades på Sörgården 2006 och är en sport från Toscana Frauke. Kompakt växtsätt.

Linnea Andrea
Enkla syrenlila blommor, kompakt växtsätt. Hittades 2006 på Sörgården, lanserad 2009.

Mårbacka Tulpan
Förslövs Handelsträdgård 2008
Enkla ljusrosa blommor, sport från Mårbacka.

Patricia Andrea
Robert & Ralph Andrea 1967
Laxrosa blommor, rikblommande med kompakt växtsätt. Besläktad med Fiat-sorterna från 1800-talet. Lämpar sig bäst med tak över huvudet!

Red Pandora
Mörkt laxröda blommor. Kraftigväxande, har sitt ursprung i Fiat-sorterna. Född i mitten av 60-talet.

Victoria Andrea
Djupt karmosinröda blommor, blanka och prassliga blad. Kompaktväxande. Hittades på Sörgården i en modern sortpelargon 2003.