OBS!!!

Vi har slutat att odla blommor.
Texter och bilder är endast för information.

All information och alla bilder på hemsidan är skyddade av copyright och  upphovsrätt och får endast användas efter vårt uttryckliga godkännande.

Tack för den här tiden!

I Midsommarveckan 2016 levererade vi våra sista pelargoner från Sörgårdens Blommor/Kabbarps Trädgård.

När vi köpte Kabbarps Trädgård 1985 förstod vi väldigt lite om vilken fantastisk resa vi gav oss in på. Blommor har kommit och blommor har gått. Det har varit blommor på tvären och på längden - till våren, sommaren, skolavslutningen, Påsk, Jul, höst, Pingst, Allhelgonahelgen och vintern. Ja, i stort sett alla säsonger på året.

Rätt så snart märkte vi att efterfrågan var extra stor på Pelargoner och de senaste 20 åren har vi fokuserat på och utvecklat detta sortiment. Vi har som mest haft över 350 olika sorter i vår produktion och vi är nog mest kända för alla våra sorter av gammaldags och unika pelargoner.

Vårt varumärke ”Sörgårdens Blommor” har borgat för hög kvalitet, stort utbud och unika pelargonsorter. Vi har namngett över 10 nya sorters pelargoner, levererat till dom kungliga slotten och sålt till kunder i hela Norden. Extra stolta är vi över att kungahuset och HKH Prinsessan Madeleine godkänt och namngett en egen pelargonsort som vi hittat; Rosenknoppspelargonen ”Prinsessan Madeleine”. Allt rullade på.

Men så hände något…

För cirka 5 år sedan fick vi en förfrågan om vi inte kunde odla lite sallad och örter – ”klart vi kan”, sa vi. Det ena har lett till det andra och resten är historia.

Nu, 31 år senare kan vi bara konstatera en sak… Det går bra för oss!

Vi odlar idag över 30 olika sorters kryddor, året om. Vi är Ekologiskt certifierade och säljer till mer än 80 livsmedelskunder – allt ifrån Ica, Coop, City Gross och Hemköp till stora nationella grossister och små gårdsbutiker. Vi är stolta över våra kryddor och våra kunder bara älskar dom. Faktiskt så är vi som en liten nagel i ögat på dom stora drakarna.

Vad händer nu då?

Vi har svårt att fokusera på både blommor och kryddor. Därför har vi beslutat att koncentrera oss på kryddorna och lägga ner Sörgårdens Blommor. Vi avslutar all produktion av blommor och pelargoner och koncentrerar oss istället på att utveckla våra affärer med ekologiska kryddor.

Så än en gång STORT TACK för den här tiden! Det går fort när man har roligt och nu skall vi fortsätta att ha roligt – men med andra produkter!

Annett och Bengt-Åke med personal
på Kabbarps Trädgård