Timjan - "vanlig"
Ekologisk

Timjan är en av våra mest använda kryddörter. Bladen från timjan kan användas färska, men för vinterns behov kan de både torkas och djupfrysas. Timjan är en flerårig växt och en riktig solälskare. Den doftar underbart, och är mycket användbar i matlagningen.

Att odla Timjan är enkelt och skörden brukar bli mycket generös. För att inte tala om den uppfriskande känslan man får av att bara föra handen genom de fräscht doftande kvistarna när man känner sig lite trött och hängig!

Det är en flitigt använd krydda i allehanda rätter av kyckling, korv, kött, vilt, fisk, soppor, såser, i potatisrätter samt i rätter med ost.

Frösådd.

Timjan - Citron
Ekologisk

Citrontimjan är en ca 2,5 dm hög halvbuske med små äggrunda blad i grönt och gult. Blommorna är ljuslila i toppställd blomställning.

Den doftar härligt av citron.

Växten används på samma sätt som "vanlig" Timjan, men lämpar sig extra väl till ägg- och fiskrätter, där citronsmaken kommer till sin rätt.

Sticklingsförökad.