Sallat - Plocksallat/Salanova - röd/grön
Ekologisk

Plocksallat finns som grön eller röd och innehåller mycket vitaminer och järn. Den vill stå ljust och hållas jämnt fuktig för att må som bäst. Placeras i ljust fönster vintertid och med fördel på balkong eller i trädgård under sommaren. Gödslas svagt vid varje vattning, t.ex med blomsternäring.

Plocka färska blad allt eftersom eller skörda som huvudsallat. Perfekt i blandade grönsallader och som garnering. Varför inte använda den som bordsdekoration och låt gästerna plocka sin egen sallat vid middagsbjudningen?

Sallat har lång hållbarhet och upp till 200 blad. Låt stå tillgänglig på köksbordet eller i fönstret tills du skördat allt.

1 planta per kruka, färdig att skörda. Röd plocksallat ej tillgänglig under vinterhalvåret.

Frösådd.

Ekbladssallat - röd/grön
Ekologisk

Ekbladssallat (eklövsallat) är en s.k. bataviasallat. Det finns gröna och brunrödlila varianter. Namnet issallat används ibland, men skall ej förväxlas med isbergsallat.

Ekbladssallad bildar inte huvud utan bladen växer istället i en stor vid rosett, som är stora, löst knutna, krusiga, matiga och saftiga. Bladen är gröna, skiftande i rödbrunt utåt kanterna och påminnande om ekblad, därav namnet. Ekbladssallat kan skördas som vanlig plocksallat blad för blad, eller hela huvuden.

Den har en mild, lätt sötaktig smak utan beska. Passar som enskild sallad eller som del i en sallad.

1 planta per kruka, färdig att skörda. Röd ekbladssallat ej tillgänglig under vinterhalvåret.

 Frösådd.