Persilja - Krusbladig
Ekologisk


Persilja är en tvåårig växt som blommar andra året. En ljus växtplats är en fördel, däremot har temperaturen inte så stor betydelse då den tål många minusgrader, men normal rumstemperatur är bra för tillväxten.

Placeras i ljust fönster vintertid och med fördel på balkong eller i trädgården under sommaren. Jorden bör hållas lätt fuktig. Gödslas svagt vid varje vattning med t.ex vanlig blomsternäring.

Skörda kvistar och stjälkar allt efter behov. Persiljan är rik på A och C vitamin och innehåller mineralen järn. Om du lagar grytor och liknande så kan man använda både rot och stamdelar. Undvik att koka de färska bladen då delar av den goda smaken försvinner. Tillsätt dem sist eller alldeles före servering för att få bästa resultat och smak-upplevelse.

Persiljan är god i det klassiska vitlökssmöret och en vällagad måltid garnerad med en persiljekvist, är svår att motstå. Kan även användas i pesto och är en av huvudingredienserna i den libanesiska persilje salladen tabouleh. Sedan är det inte heller någon nackdel att kruspersiljan är så vacker och tålig!

Frösådd.

Persilja - slätbladig
Ekologisk

Persilja är en tvåårig växt som blommar andra året. En ljus växtplats är en fördel, däremot har temperaturen inte så stor betydelse då den tål många minusgrader, men normal rumstemperatur är bra för tillväxten.

Placeras i ljust fönster vintertid och med fördel på balkong eller i trädgården under sommaren. Jorden bör hållas lätt fuktig. Gödslas svagt vid varje vattning med t.ex vanlig blomsternäring.

Skörda kvistar och stjälkar allt efter behov. Persiljan är rik på A- och C-vitamin och innehåller mineralen järn. Om du lagar grytor och liknande så kan man använda både rot och stamdelar. Undvik att koka de färska bladen då delar av den goda smaken försvinner. Tillsätt dem sist eller alldeles före servering för att få bästa resultat och smak-upplevelse.

Persiljan är god i det klassiska vitlökssmöret och en vällagad måltid garnerad med en persiljekvist är svår att motstå. Kan även användas i pesto och är en av huvudingredienserna i den libanesiska persiljesalladen tabouleh. Sedan är det inte heller någon nackdel att persiljan är så vacker och tålig!

Frösådd.